luni, 20 iunie 2011

Cadrelor militare disponibilizate, în rezervă şi în retragere ale MAPN şi MAI nu le vor mai fi tăiate pensiile. Tribunalul Caraş-Severin a dat dreptate foştilor poliţişti şi militari care au contestat în instanţă decizia de recalculare a pensiilor.

Instanţa de fond de la Tribunalul Caraş-Severin a soluţionat deja o mare parte din cele 121 de acţiuni prin care foştii poliţişti şi militari din Caraş-Severin au contestat deciziile care au stat la baza recalculării pensiilor din decembrie 2010 şi ianuarie 2011. Nu mai puţin de 68 de cadre militare disponibilizate, în rezervă şi în retragere ale MAPN şi MAI din judeţ şi-au găsit deja dreptatea în justiţie, iar alte 53 sunt în curs de soluţionare. “Instanţa de fond le-a dat câştig de cauză. A admis cererile de chemare în judecată aşa cum au fost formulate, a anulat deciziile contestate şi le-a menţinut pe cele iniţiale privind calcularea pensiilor de serviciu. Practic, se anulează deciziile prin care se reducea cuantumul pensiei”, a declarat avocata Loredana Sabo.


Marin Buţiu, colonel MAI în rezervă, este doar unul dintre cei care şi-a recâştigat drepturile în instanţă. “Au vrut să ne scoată din sistemul ăsta al militarilor. Din 2007, nouă nu ne-au mai actualizat pensiile nici măcar cu rata inflaţiei. România s-a obligat faţă de Uuniunea Europeană şi NATO ca, în 2012, să aliniezele soldele şi salariile cadrelor militare la cele din ţările membre UE”, a spus colonelul care s-a pensionat după ce a îmbrăcat uniforma de poliţist timp de 45 de ani.